24 de abril de 2009

EL DOFÍ, A MONCOFA. (28-04-09)

Eren les huit i mitja, l’hora establida, quan ens verem el meus companys i jo a la part nord de la platja de Moncofa, davant dels apartamentS que hi ha, a on abans estava la residència de la “Xola”, com col·loquialment coneixem aquesta zona del grau.
No havia eixit el sol, els núvols estaven presents, els homes del temps donaven inici de pluja, però per a nosaltres era un bon dia, no feia sol, més prompte un poquet de fresqueta, o siga un oratge especial per fer el que anaven a fer, caminar per vora mar, per la lloma.
Ja fa uns anys que ens veiem el dissabtes pel matí, i caminem per aquest lloc, ho fem perquè així ens forcem un poc més, i segons com estiga l’arena, ens costa un poc més i més pesadet, que a la fi és el que volem, forçar-nos i pegar una suadeta i així agafar la dutxa després amb molt de goig.
Com solem fer mentre camines, passem per davant a on fiquen el “xiringuito” del Catan, i apleguen al passeig marítim, fet ja uns quants anys (als anys 80) a conseqüència dels marejols del passat mes de desembre, les platges varen sofrir grans destrosses, però aquestos dies el Ministeri de Foment, (Costes), ho està arreglant, i està quedant molt bé on hi havia un munt de pedres ara està plà.
Varem passar per tot el passeig i aplegarem a la zona del Xavarro, varem vore al responsable de l’Ajuntament en el tema de les obres i servei, i ens va dir que al costat de l’escullera hi havia un dofí mort, estava esperant a uns membres de la Generalitat que tenien que replegar-lo pel seu estudi.
Desprès de fer-nos unes fotos, varem continuar el passeig, aplegarem a la zona de la plaça de la “O”, varem continuar mirant la vora de la mar i comentarem la gran diferència que hi ha de l’última vegada que varem passar, la mar va fer una destrossa, i ara estava tot reparat, les piles de grava ja no hi eren, estava tot pla.
Aplegaren al canal de Masbó, la tònica general de la vora mar era la mateixa, estava tot ben fet, tot pla com si no haguera passat res.
Passarem per davant d'on estava l'antic càmping, ara són tot una pila de blocs de vivendes, amb zones d’esplai, molt concorregudes per la jovenalla.
Al final de l’avinguda. ens varem dirigir a l’ urbanització “Belcaire Nord, pel nou accés que estan fent, de les últimes plogudes la sèquia estava plena d’aigua, i l’estació de bombeig del canal funcionava plenament.
Pel voltant de la futura piscina coberta el nostre passeig transcorre, com algunes les tanques estaven caigudes entrarem i pegarem una ulladeta, no està malament, però ja vorem con queda al final.
Per la urbanització nova de les palafangues varem passar, el bulevard que estant fent, pot quedar molt bonic i espectacular, ultimant la instal·lació de la llum varem veure als tècnics treballant, i qualsevol dia abans de l’estiu supose que obriran el nous carrers.
Caminant i xarrant pel Grau al lloc de destí aplegarem i en busca d’una bona dutxa ens despedim fins al proper cap de setmana.

No hay comentarios: